Hoe een passie een traditie werd.

Didier Denolf, zoon en schoonbroer Dirk bouwen al jaren voort op een rijke traditie begonnen door Michel Denolf in 1963.

Dezelfde waarden van toen gelden nog steeds, meubels moeten generaties lang meegaan en moeten vervaardigd worden met oog voor detail en een diepgaande kennis van de technieken van de ambacht.

Met die visie van Michel Denolf in gedachte, staat het team dag na dag garant voor het ontwerpen van meubels die zowel passie als traditie uitstralen.

Ambacht en kwaliteit.

In een wereld waarin kunststof de norm is, moet men kwaliteit naar waarde kunnen schatten.

Daarom blijft bij Michel Denolf de ambacht van de meubelmakerij centraal staan. Niet enkel een nadruk op afwerking, maar een zorgvuldige materiaalkeuze speelt hierbij een rol.

De laatste jaren worden steeds vaker meubels uit minderwaardige houtsoorten geproduceerd en aangeboden op onze markten als eiken soorten. Ook leder probeert men al tientallen jaren na te bootsen. Toch is men er nooit in geslaagd de robuuste kwaliteit van het authentieke materiaal te evenaren.

Met meubels uit leder, marmer, brons en Franse eik haal je nog steeds het meest duurzame wat de natuur te bieden heeft in huis.

Materialen worden door ons zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit en met passie vervaardigd in ons atelier in Eernegem.

Elk element van de productie gebeurt ook op Belgische bodem. Meubels van Michel Denolf zijn lokaal vervaardigd met een kennis die 3 generaties overbrugt.

Franse Eik

Massieve Franse eik heeft een reputatie even sterk als haar stronken. In de meubelwereld geldt ze immers als de meest kwalitatieve onder alle loofhoutsoorten.

Vaste knopen, minieme afwijkingen in het oppervlak en scheurtjes worden beschouwd als decoratieve elementen. Binnen eenzelfde stam of plank vallen ook steeds verschillen te ontwaren in kleur en structuur. Dit geeft elk meubel uit Franse eik een uniek en elegant karakter.

Onderhoud

Hout blijft leven. Zelfs na de bewerking ervan tot meubel.

Een aantal zaken neemt u daarom best in acht wanneer u een eiken meubel in huis haalt.

 • Centrale of continue verwarming kan het hout uitdrogen en krimp veroorzaken.
 • Een te hoge luchtvochtigheid kan dan weer uitzetting van het hout tot gevolg hebben. Om dit te voorkomen, houdt u de luchtvochtigheid best tussen de 50 en 60 %. Tip: Kamerplanten, waterverstuivers of bakjes gevuld met water op de radiator helpen het kamerklimaat gezond te houden om de goede staat van uw meubelen te bewaren.
 • Breng geen warme of metalen voorwerpen in rechtstreeks contact met het meubel. Gebruik onderleggers.
 • Verwijder water of vlekken meteen met een doek. Let op voor vazen gevuld met water. Vanwege condens kunnen na enkele dagen kringen in het dressoir of het tafelblad optreden. Die zijn moeilijk te verwijderen.

Vacatures

Op zoek naar een uitdaging in de meubelsector? Al meer dan 55 jaar bouwt Micheldenolf aan een traditie in het verwerken van Franse eik en fineer. Je gaat aan de slag in een gezond familiebedrijf met een 10-tal medewerkers die elke dag passioneel bouwen aan de wensen van mensen die edele materialen naar waarde schatten.

Interesse om ons te komen vervoegen?

Mail je sollicitatiebrief met CV en Gsm-nummer en een recente foto naar info@micheldenolf.be, met vermelding van de vacature waarop u reageert. U kan uw brief ook per post sturen naar

Micheldenolf nv
Oostendesteenweg 143
8480 Eernegem

 

 

 

Huidige vacatures

Voor onze maatwerkafdeling zijn wij momenteel op zoek naar een houtbewerker/ meubelmaker/schrijnwerker.

Ben jij de gemotiveerde houtbewerker (M/V) die wij zoeken?

Jouw functie:

 • Als medewerker op de maatwerkafdeling volg je duidelijke instructies op en maak je, op basis van onze standaard modellen, een aangepast model naar de wens van de klant. 
 • Je werkt mee aan de volledige op maat gemaakte projecten, zoals inbouwkasten en interieurs. 
 • Je bedient handig verschillende machines om de stukken manueel te bewerken.
 • Geen seriewerk, dit betreft maatwerk! Maar indien nodig, bied je ook ondersteuning bij de andere afdelingen.
 • Je legt de lat in je werk zeer hoog, waarbij je graag werkt met massieve materialen en je voldoening haalt uit het afleveren van maatwerk.
 • Je gaat mee op verplaatsing om het maatwerk te plaatsen bij de klant.

Jouw profiel:

 • Je hebt een technische richting gevolgd, bij voorkeur in houtbewerking.
 • Ervaring in de houtsector is een pluspunt.
 • Heb je geen ervaring, maar ben je bereid de handen uit de mouwen te steken en alles aan te leren, is dit zeker ook een mogelijkheid!
 • Je haalt er voldoening uit om nauwkeurig te werken en mooie producten af te leveren.
 • Je volgt werkinstructies op en kan probleemoplossend werken.

Ons aanbod:

 • Je komt terecht in een gezonde, familiale onderneming die staat voor duurzaam en kwalitatief producten.
 • Vaste werkuren van 7u30 – 16u15 (op vrijdag tot 15u15)